Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η πονηρή... η αλεπού!

"Είναι πονηρός σαν αλεπού"
"Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;"
Τόσες παροιμίες, φράσεις και ιστορίες κυκλοφορούν για την αλεπού που είναι γνωστή για την πονηριά και τις αταξίες της. Ας την γνωρίσουμε λοιπόν!


Μύθοι με την αλεπού


Πηγή: youtube

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Λύκε, λύκε είσαι εδώ;

Περπατώ, περπατώ στο δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ... εμείς όμως θέλαμε να γνωρίσουμε τον λύκο που τον συναντάμε συνέχεια σε μύθους, παραμύθια, ιστορίες, παροιμίες. Επομένως... περπατώ στο δάσος και ναι... ο λύκος είναι εδώ!





πηγή: youtube

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τι ξέρουμε για την αρκούδα;

Ένα ακόμη ζώο του δάσους που γνωρίσαμε είναι η αρκούδα. Μας έκανε εντύπωση ότι ενώ είναι τόσο μεγάλη και βαριά - φτάνει ως 250 κιλά - δεν είναι καθόλου δυσκίνητη. Μπορεί να σκαρφαλώνει, να τρέχει και να πηδά!




Κάνω κλικ στην εικόνα και βλέπω ένα βίντεο
για τη δράση της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Αρκτούρος"

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ας γνωρίσουμε το αγριόγιδο!

Αφού γνωρίσαμε στο μάθημα της Γλώσσας το αγριοκάτσικο κρι - κρι που ζει στην Κρήτη θελήσαμε να μάθουμε πληροφορίες για το αγριόγιδο που ζει στο δικό μας βουνό, τον Όλυμπο. Όσοι ανεβαίνουν στον Όλυμπο βλέπουν τα αγριόγιδα να σκαρφαλώνουν στις κορυφές και αν είναι τυχεροί τα συναντούν και κοντά τους!


Στην Ελλάδα υπάρχουν πια μόνο 15 μικροί πληθυσμοί

Αγριόγιδα σε μονοπάτι του Ολύμπου(κλικ στην εικόνα)

Πηγή: youtube

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Είμαι η χελώνα... καρέτα - καρέτα

Σήμερα στο μάθημα της γλώσσας διαβάσαμε ένα κείμενο για την θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα.

Η θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα

 Κινδυνεύει να εξαφανιστεί...

Ας γνωρίσουμε τη καρέτα - καρέτα

Ένα χελωνάκι στο δρόμο για τη θάλασσα

 

Χελωνάκια στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου

Πηγή: youtube

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η κουκουβάγια

 Στο βιβλίο της Γλώσσας καθημερινά μας μαθαίνει μυστικά της γλώσσας μας και μας κάνει συντροφιά η Βάγια η κουκουβάγια. Έτσι κι εμείς ανυπομονούσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα την κουκουβάγια και να μάθουμε τα πάντα για αυτό το πουλί του δάσους.
Ψάξαμε λοιπόν και μάθαμε ότι έχει την καλύτερη όραση από όλα τα πουλιά και το πιο αθόρυβο πέταγμα. Ξέρετε όμως τι μας έκανε πιο πολύ εντύπωση; Τελικά δεν είναι τόσο έξυπνη όσο πιστεύαμε! Έχει το λιγότερο μυαλό από όλα τ' άλλα αρπακτικά πτηνά!




Διαβάζω το λαϊκό παραμύθι από την Κύπρο

Πηγή: www.paidika.gr

Η περιπέτεια μιας μικρής κουκουβάγιας

Πηγή: youtube
 

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο αετός

Αφού μάθαμε για το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα ήταν ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα κάποια πουλιά που ζουν στο δάσος. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τον περήφανο αετό!



Βρήκαμε παροιμίες για τον αετό

Εξηγήσαμε λέξεις και φράσεις με τον αετό

 Ο αετός και η αλεπού

Πηγή: youtube




Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αστέριος Ρέυνικ - Doodle 4 Google 2013

Ο Αστέριος Ρέυνικ βγήκε νικητής στο διαγωνισμό! Μπράβο Αστέριε!




Ο μαθητής της Δ' τάξης του σχολείου μας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, Αστέριος Ρέυνικ κέρδισε τον διαγωνισμό «Doodle 4 Google» που είχε θέμα την Ελλάδα. Η ζωγραφιά του βγήκε πρώτη μέσα από ψηφοφορία του κοινού στο διαγωνισμό.
Το doodle του Αστέριου είχε τίτλο "Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα" και σήμερα θα βρίσκεται όλη μέρα στην πρώτη σελίδα της μεγάλης μηχανής αναζήτησης Google. Ο Αστέριος έγραψε για τη ζωγραφιά του : "Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα".
Πολλά συγχαρητήρια στον Αστέριο Ρέυνικ από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας! Ευχόμαστε πάντα να έχει επιτυχίες στη ζωή του!

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα

Σήμερα στο μάθημα της Γλώσσας διαβάσαμε ένα άρθρο για απελευθέρωση πουλιών από το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα. Κάνουμε κλικ στις εικόνες και θυμόμαστε πάλι αυτά που είδαμε στην τάξη.
 

Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα

 

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Καλό Πάσχα!


Γεια σας παιδιά! Τι έγινε, δεν με γνωρίσατε; Εγώ είμαι, το ξωτικό! Ε, τέτοιες μέρες που είναι, είπα να μπω κι εγώ στο κλίμα και μεταμορφώθηκα σε ...λαγό!


 Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!